Monday, October 27, 2003

Kelakar. Mereka takut aku tahu. Mereka takut aku hilang rasa hormat. Pada hakikatnya rasa hormat itu telah lama hilang dari aku.

Mereka kata itu perkara biasa. Aku kata biasa tak biasa itu dosa. Mereka kata itu norma masyarakat zaman sekarang. Aku kata zaman sekarang atau zaman lampau, itu tetap dosa. Mereka kata itu untuk suka-suka. Aku kata suka-suka tu ke neraka tempatnya. Mereka kata bukan selalu buat, aku kata bukan selalu pun buat jugak. Mereka kata hidup dalam dunia korporat mesti macam ni. Aku kata dunia korporat ke dunia keparat ke, sama je, takde beza. Hukum hakam bukan boleh buat main-main.

Salah tetap salah. Kalau di zaman Rasulullah dulu, dah lama kena rejam sampai mati. Tapi zaman sekarang, hudud ditentang, setan pula yang dijulang. Sudahnya, yang betul jadi salah, yang salah tu pulak dibetulkan. Manusia akhir zaman yang tahu, tapi pura-pura tak tahu.

Aku tak cakap aku perfect. Aku tak kata apa aku buat semuanya betul. Aku pun manusia biasa. Aku pun selalu buat salah. Aku pun kadang-kadang terlajak arus. Tapi itu tak bermakna apa yang mereka buat itu betul.

Dunia akhir zaman. Yang menakutkan. Manusia yang dah hilang sifat malu, yang bangga dengan dosa, yang angkuh mendabik dada tentangnya. Tak segan silu mengaku, dengan ketawa besar tanda kemenangan. Gila! Tak takutkah mereka azab di akhirat kelak? Tak gusarkah mereka dengan seksaan kubur? Tak takutkah?

Kadang-kadang aku muak, aku loya dengan kisah mereka. Telinga aku berbisa pedih mendengar caci maki mereka, mata aku dicucuk tajam dengan lagak hipokrit angkuh mereka. Bila aku diam, mereka makin menjadi-jadi. Bila aku tegur, mereka kata aku bising. Bila aku dah marah sebab tak tahan, mereka pandai pula diam. Tapi lepas tu, gelak-gelak sakan, seolah-olah apa yang aku katakan tu lawak lucu.

"Bulan puasa ni aku berenti la.. tak buat mende2 alah tu lagi. Lepas puasa boleh buat la balik.. hahahaha!!!"

Tersirap darah aku. Berdesing telinga aku. Sehina itukah mereka memperlakukan hukum Allah? Memandang remeh terhadap dosa pahala? Mana letaknya kehormatan mereka yang mengaku Muslim? Yang mengaku menyintai Allah dan RasulNya?

Ya Allah, berkatilah aku dengan restu dariMu, sisihkanlah aku dari sifat-sifat keji yang dibenciMu, dekatkanlah aku dengan kebaikan-kebaikan hidup dan hindarilah aku dari kederhakaan dan kehinaan yang terkeji. Bukakanlah pintu hati ini untuk terus menerima nur dan hidayahMu, dan bukakanlah juga hati-hati mereka untuk menerima ajaran dari sunnah RasulMu... Amin.

Salam Ramadhan Al-Mubarak 1424.

Monday, October 13, 2003

What to bring:
Daily wear
Toiletries
A hat
Sunglass
Big money to spend

What not to bring
Handphone

What to buy:
Handbag
Kasut
Kain baju
Jeans
Baju bola
Souvenirs for frens etc..

What to ask dad for belated birthday present:
A discman


Uhmm. Surat Perjalanan Kumpulan Sabtu lepas dah buat, minggu depan siap. Air tickets dengan accomodation semua dah settle. Cuti pun dah approve. Hehehhe.. aku nak sambut Deepavali dengan meriahnya tahun ni.

Tahun ni aku rasa aku sakan bebenor berjalan. Dari balik kampung sampai ke puncak Penang aku jelajah. Ke Penang untuk wedding Yati, ke Johor untuk wedding Kak Shita, ke Pahang untuk engagement As, ke Negeri Sembilan untuk Family Day office, ke Melaka untuk wedding Balkis, ke Pulau Redang holiday bersama family belah mak, and now to Haadyai dengan rombangan family belah ayah.

Hehhehehe... it's in the blood la. Ayah aku, mak aku, kakak aku, adik2 aku, semuanya kaki merayau...

Thursday, October 09, 2003

It did occur to me sometimes that my birthday bring bad luck to other people. I know it sounds so immature, but I can't help it sometimes. Maybe it was co-incidence that many bad things happened times around my birthday. Few days back, I received an sms from a friend, telling that she just got miscarriaged. It made me cry. I know how long she's been waiting for the moment, but things happened. Takdir katanya. Terdetik dalam hati, aku ni bawa bad luck ke?

Few years back, in 2000, a week before my birthday, a friend involved in a hit-and-run accident, and left without being able to say goodbye. A week later, another group of friend involved in an accident, and escaped with minor injury. I was left shocked with two bad news in just a week's time. On that birthday, 3 of my roommates were stucked in the middle of nowhere, with a car without any gas, but luckily they escaped uninjured. I was waiting at our room, with a cake in hand, so-called waiting to celebrate my birthday laa.. and when they got home safely, one of them told me...

"Haiiya.. you bring bad luck la Miyyah...!"

And it strikes again now.


Ahaks. Tak baik aku cakap camtu kan! Birthdays are to be celebrated, untuk disyukuri, dan bukan untuk disesalkan. Aku masih bersyukur dilahirkan ke dunia, bersyukur disempurnakan dengan cukup sifat dan akal yang waras. tiada sebab untuk aku menyesali apa yang ditakdirkan untuk aku.

Mungkin apa yang pernah berlaku, akan berlaku dalam hidup aku satu contoh untuk aku. Tuhan sayangkan aku dan mahu tetap bagi reminder kat aku. Untuk mensyukuri apa yang aku ada. Untuk sentiasa berpijak dibumi nyata. Untuk menginsafi kejadian aku, kehidupan aku yang cukup segala. Punya keluarga yang bahagia, teman-teman yang sentiasa di sisi, punya kerja tetap di saat masih ada yang terkial-kial mencari... semuanya milik aku. Di masa-masa mereka kehilangan sesuatu, aku masih punya segalanya yang tetap milik aku.

Dan aku tetap bersyukur untuk itu. :)

Tuesday, October 07, 2003

So far, tengahari tadi paling last aku dapat belated birthday wish. Hehhehe. Yup, I turned 18 25 last 3rd October. :P

I've gone thru a lot in my life. Okay, I admit that I'm more matured compared to few years back. One hardly recognise me, now. Hehehe. Seriously.Cara aku, gaya aku, tone aku, otak aku, semua dah developed. Hahahah. Seriously. Believe me. (I just realised that at the age of 25). Hehehhehehe. Reading what a friend wrote about me in my page at friendster.com, it first made me laugh, but then I start on thinking - that was me. Or, that was what I USED to be. Ok- lah, there are still few characters instilled in me, but dear, people do change and so do I.

Hear world, Miyyah now officially an adult!!!!

Below you will find a testimonial written by one of my good friends.. and this is how they used to judge me.. seriously.

Being with Miyyah is like being a kid all over again. u'll get lost in the pre-teen era where fights were the norm of the day (like every few minutes, a look, a glance, a word could launch a verbal war releasing a torrent of words piercing the mind like sharp steel swords garnished with slices of tangy lemon to further increase its acidity.) In other words, we just engage in a kutuk fest. Be it in the classroom, in the hostel, while walking to the classroom or walking back to the hostel. While on an outing in public space. 1 Utama, KLCC, while riding on the LRT, while waiting for the LRT feeder (ur longest record would be then, those buses just take ages!) so if u came across 2 adult 20 somethings who resemble us in any way, wherever it may be (public spaces do not deter us as mentioned above) instilling a spine chilling fear in u that a grim murder would occur right before your eyes looking at the level of our animosity, relax... we're just having fun ;) our way. Former members of the Debating & Public Speaking Club, we're just practising our skills in a friendly and affectionate manner (read demented and tormented) haha

If I were to write about a confused and utterly psycho chick, it would be Miyyah. If she needed a stage name, votes would turn in favour of Mental Miyyah. Consistently winning the Most Accident Prone Person in UIA for 4 years in a row with the most points garnered for breaking her arm while wandering in dreamland (yes, she fell off the top bunk while zzzz and broke her arm. cool or what? where else can u find a girl who endangers herself even in her sleep!! *all bow to miyyah* hehehehe) Looks may be deceiving. And even more so in her case. Gentle, lady-like and ok, I'll say it.. her fave self label AYU (oh God save us all from this fabrication) judging from her pix, one might believe that she does possess those virtues but allow me to testify.

(don't u delete this, Miyyah! hear one, hear all!) Let truth be known that the individual in question is truly ganasz at heart, mind, body & soul. But we should applaud and support her attempt to achieve the Perempuan Melayu Terakhir status by attempting to reduce her verbiage, to limit her hyperactive nature, to curb her tendency to 'accidentify' herself with everything in contact, to equip herself with womanly activities like messing in the kitchen (yes, insurance is crucial here), getting entangled with threads and needles (needles and miyyah? not a good combination - more insurance please!!) to even purchase a flower motived clothing in her wardrobe, to wear flowing skirts (gasp!) it is indeed a brave attempt.

Be there to witness the advent of feminity in an otherwise alien ground. Will she succeed in her quest? Will she remain true to the inner woman in her or will she experience a relapse and return to her old sempoi ways? Only time will tell. For future updates on her progress, kindly get in touch with the subject herself ;) -Testimonial Submitted In Confidence. Readers have been cautioned to proceed with care. The author will not be held responsible for any mishaps hereafter-


Uh, okay. Testimonial ni memang kejam. Hehehe. An attempt to counter-attack my testimonial to her. Hheheheh...

Let me clarify few matters here;

Firstly, I do not broke my arm while sleeping - I twisted my knee instead. I broke my arm during a telematch Sports Carnival in Matric. :P

Secondly, she misjudged me. I do know how to cook, bake etc. It's actually one of my fav. hobby musim raya - buat kuih. But of course, no body would believe me judging from my appearance dulu. :P

Cisss... punya teruk dia describe aku.. heehhe. Takpe. But gosh.. that was how people see me the last time. Ahaks! Don't blame them...